Camiel Saris

Naam: Camiel Saris
Geboorteplaats: Nijmegen
Geboortedatum: 04-04-1975
Gewicht: 110kg off-season 95kg on
Lengte: 180cm Competition

Beroep / Bezigheden
Voormalig eigenaar Sportschool Limited Edition Apeldoorn.

Favoriete producten
Hype Nutrition Nr.1 Whey
Pre Workout Pumping Iron
Omega 3-6-9
Vitamine C1000mg
Pro-Hormoon – supps

Biografie
Ik ben al jaren actief in de fitnessbranche en neem vanaf mijn 30e jaar actief deel aan bodybuildwedstrijden, waarbij ik meestal mag meestrijden in de top 3 waarvan met regelmaat een behaalde mooie 1e plek. Daarnaast heb ik 3 jaar, samen met een vriend, de sportschool Limited Edition in Apeldoorn gerund. Dit is een sportschool, die uiteraard anders is als andere sportscholen. Een sportschool waar iedereen serieus wiil werken aan verandering van hun lichaam, ongeacht welke sport hij of zij daarnaast beoefent. Krachttraining blijft de basis van elke sport!.

Inmiddels heb ik een collectie aan bekers mogen opbouwen want op mijn nu 43 jarige leeftijd kom ik altijd goed mee op dit hoogste niveau van Nederland. Daarnaast heb ik internationale wedstrijden gedraaid, zoals de NAC Universe te Hamburg (did not place top 6) en het EK van de WBPF (3e plaats). In 2017 neem ik deel aan het WK te Valencia als Master en op 4 juni 2017 zal ik nog deelnemen aan het EK van de WBPF. Naast de masters-categorie kan ik met deze shape meestrijden tussen de senioren in de categorie -100kg klasse. Vergis je echter niet in die Masters ;). Deze mannen hebben een enorme spierkwaliteit, ervaring en draaien al jaren wedstrijden en bulken van de discipline. Ik ben in contact gekomen met Hype Nutrition op een wedstrijd in Veldhoven, de zogenaamde Flex-cup destijds. Mike Kras was toen net actief met zijn voedingslijn en we raakten in een goed gesprek over sport en voeding en de mate van kwalteit van de in Nederland aangeboden eiwitproducten. Ik heb de testresultaten mogen inzien en Hype komt hier heel goed uit de test qua zuiverheid. Voor mij de reden om achter dit product te kunnen staan. Of het nu off-season is of tijd voor de voorbereiding van de wedstrijden Hype Eiwit kan ten alle tijden worden gebruikt.

Voor de rest houd ik mij bezig met het voorbereiden van toekomstige atleten, die willen deelnemen aan wedstrijden. Ik stoom deze mannen en vrouwen klaar voor hun wedstrijden op basis van persoonlijke aandacht en begeleiding. Dit uiteraard in de Sportschool Limited Edition te Apeldoorn. Ik kan je hierin helpen door je training te verbeteren door in persoon met de atleet mee te trainen, zijn voeding en training op orde te maken. Wat ik het vaakst hierin opmerk is dat mensen veel te weinig eten terwijl zij het idee hebben voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarnaast heb ik mij medisch verdiept in het menselijk lichaam en de werking van supplementatie op het lichaam. Ik loop natuurlijk al een jaartje of 20 mee en wat is mooier om die kennis te kunnen delen met degene die graag willen werken aan verbetering van hun lijf. Echter ben ik wel redelijk streng in mijn aanpak, omdat ik mijn tijd en energie in die persoon ga steken. Daarvan verwacht je inzet, op tijd komen en discipline terug. Je krijgt een mooi fysiek lichaam niet cadeau en de wonderpil bestaat nog altijd niet.

Trainingsschema
Off-Season.
Maandag : Benen, gericht op front van de benen. (6 oefeningen) Rug 3 oefeningen
Dinsdag : Borst (4-5 oefeningen) /Schouders (4 oefeningen)
Woensdag: Biceps (3 oefeningen) /Triceps (3 oefeningen /Buik 2 oefeningen Cardio 40 min fietsen
Donderdag Rustdag
Vrijdag : Benen, gericht op hamstrings en Kuiten
Zaterdag : Rug/Biceps/Triceps
Zondag : Rustdag

Eetschema
1 op 1 een schema overnemen werkt gewoon niet. Elke lichaam is anders en reageert anders. Daarnaast heeft iedereen bepaalde reacties op bepaald soort voedsel. (Lactose- Pinda- Vruchtallergien, Darmflora problemen e.d.). Ook op supplementatie kunnen mensen heftig op reageren. Ik gebruik in iedergeval wel standaard 3x1000mg vitamine C per dag, en Vitamine D.